Trabzon Hurma Fidanı
Toprak Garden olarak eviniz, bahçeniz, teras ve balkonlarınızda yeşili yaşatmak için uzman kadromuzla hizmetinizdeyiz.
Oldukça vitaminli ve sağlıklı bir meyve olması sebebiyle çokça tüketilen Trabzon hurması aynı zamanda cennet hurması adıyla da bilinmektedir. Yeterli alana sahip olan kişiler bahçelerinde hobi olarak yetiştirmek veya üretici olarak gelir elde etmek amaçları ile trabzon hurması fidanı satın almak istemektedirler. Trabzon hurması fidanı bakımı doğru ellerde yapıldığı takdirde yüksek verim sağlayabilen fidanlar arasında yer almaktadır. Bu nedenle satın almak isteyen kişiler ilk olarak Trabzon hurması bakımı ve fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak adına internet ve çeşitli ortamlardan araştırma yaparlar.
Trabzon hurma fidanı çok çeşitliliği olan bir fidan türü değildir. Ancak bazı çeşitleri bulunmaktadır. Bu çeşitlere ve fidanın durumuna bağlı olarak fiyatları değişkenlik gösterebilmektedir. Bu nedenle çeşitli kaynaklar üzerinden Trabzon hurması bir başka deyişle cennet hurması hakkında fiyat araştırması yapan kişiler net bir fiyat bilgisine ulaşamazlar. En doğru ve net fiyat bilgisi fidanın üzerinden verilmektedir.
Trabzon Hurması Fidanı Çeşitleri Nelerdir?
Cennet hurması son derece sevilen bir meyve türüdür. Buna bağlı olarak trabzon hurma çeşitleri de çokça tercih edilmektedir. Cennet hurması yetiştirmek üzere fidan satın almak isteyen kişiler ilk olarak bu çeşitleri öğrenmeli ve ona göre tercih yapmalıdır. Trabzon hurma fidanı çeşitleri aşağıdaki gibidir:
Tüplü hurma fidanı: Tüplü hurma fidanları 12 ay boyunca dikilebilmeleri ile bilinmektedirler. Bunun sebebi ise hurma fidanının toprak içerisinde köklendirilerek plastik poşet şeklindeki bir tüpte satılmasıdır. Köklendirilmiş ve dikime hazır olan hurma fidanı direkt olarak toprağa ekilebilmesi sebebiyle fidan dikimi ve çoğaltılması konusunda acemi olan kişiler tarafından en uygun fidan türüdür.
Aşılı hurma fidanı: Hurma fidanının verimini artırmak amacıyla farklı bir ağaçtan alınan verimli kökler ile yapılan aşılama sonucunda oluşan fidan türüdür. Aşılı hurma fidanı fiyat bakımından diğer fidanlara göre daha yüksek olabilse de verim açısından da yüksek verim sağlamaktadır. Bu nedenle fidanlarından başarılı sonuçlar elde etmek isteyen üreticiler aşılı hurma fidanlarını tercih etmektedir.
Fuyu hurma: Fuyu hurma, sertken yenebilen tadı buruk olmayan hurmadır. Son derece özel ve lezzetli olan hurma çeşitleri arasında yer almaktadır. Sert iken yenilmektedir. Son derece vitaminli şifa kaynağıdır.
Trabzon Hurması Fidesi Ne Zaman Dikilir?
Trabzon hurma fideleri birçok noktadan kolayca satın alınabilmektedir. Ancak fideyi satın almak kadar doğru zamanda doğru koşullarda dikmek de önemlidir. Bu nedenle Trabzon hurması fidesinin ne zaman dikileceği konusunda üreticilerin bilgi sahibi olması gerekmektedir.
Trabzon hurması fide çeşidi olan tüplü hurma fidanları yılın 12 ayı boyunca ekilebilmektedir. Bunun sebebi hurma fidesinin köklendirilerek toprağa ekilmeye hazır şekilde satılmasıdır. Bunun haricinde cennet hurması dalından çoğaltılacaksa ilk olarak köklendirme işlemi yapılması gereklidir. Bunun için su dolu kap veya topraklı bir saksı kullanılarak hurma ağacı dalı köklendirilir. Daha sonrasında ise ekim işlemi gerçekleştirilir.
Trabzon hurmasının en doğru ekim zamanı sonbahar mevsiminin yaprak dökümü dönemidir. Kasım ayında başlayan Trabzon hurması ekim zamanı erken ilkbahar mevsimi yani Nisan ayına kadar sürmektedir. Ancak yüksek verim almak için ekimin sonbahar aylarında yapılması daha doğru olacaktır.
Trabzon Hurması Ağacı Nasıl Yetiştirilir?
Trabzon hurması yetiştirmek için bazı detaylara hâkim olmak ve hurma ağaçlarının bakımlarını doğru zamanda doğru şekilde yapmak gerekir. Bunun için de hurma ağacı yetiştirmek için bilgi sahibi olunmalıdır. Trabzon hurması ağacı yetiştirmek için bilinmesi gerekenler şu şekilde sıralanabilir:
Cennet hurması nemi bol olan ortamları sevmektedir. Bol nemli iklimlerde yetişen hurma ağaçlarından alınan verim daha yüksek olmaktadır. Eğer hurma ağacı yetiştirilen bölgede nem az ise sulama fazla yapılmalıdır.
Trabzon hurması ağacı fazla rüzgârlı ortamları sevmeyen bir ağaç türüdür. Ağacın kendisi rüzgârdan zarar görmese de üzerinde yetişen meyveler rüzgarla birlikte yaprak ve dallara çarparak zarar görürler. Bu da meyvenin kalitesinin düşmesine neden olur. Bu nedenle fazla rüzgâr bulunmayan noktalarda hurma ağacı yetiştiriciliği daha kalitelidir.
Trabzon hurması ağır bir meyvedir. Bu da fazla rüzgârlı havalarda meyvelerin ağırlığı ve rüzgâr sebebiyle dalların kırılmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle meyve veren dallar mutlaka sırıklar yardımı ile desteklenmelidir.
Trabzon hurmasının yetişebilmesi için en uygun toprak türü organik maddeler bakımından zengin ve derine inilmiş toprak türüdür. Bu toprak türünden elde edilen hurma ağacı meyveleri çok daha kaliteli ve lezzetli olmaktadır.
Trabzon hurması ağacı birçok toprak türüne uyum sağlayabilmektedir. %20’nin altında kireç oranı bulunan toprak türlerinde hurma ağacı yetiştiriciliği yapılabilmektedir.
Trabzon hurması nasıl olgunlaştırılır? Sorusu da üreticiler tarafından çokça sorulmaktadır. Trabzon hurmasının olgunlaşması için zamanından önce toplanmaması gerekir. Hurmanın toplanma zamanı Eylül ve Ekim aylarıdır. Bu aylara kadar cennet hurmasının olgunlaşmak için bolca neme ihtiyacı vardır. Nem için uygun ortam bulunmuyorsa sulama ile destek sağlanmalıdır.
Trabzon Hurması Kaç Yılda Meyve Verir?
Trabzon hurması ağacının olgunlaşması için 5 yıl gereklidir. Bu 5 yıl içerisinde cennet hurması ağaçları genç kabul edilir. Cennet hurması ne zaman çıkar? sorusu da çokça merak edilmektedir. Cennet hurmaları olgunlaşmış olan bir cennet hurması ağacında 1-2 yıl içerisinde çıkmaktadır. İlk meyveler ise Eylül ve Ekim aylarında toplanmaya başlanmaktadır. Meyveler sert, renkleri turuncu pembe arasındayken toplanırlar. Yeşil haliyle toplanmış olan cennet hurmaları güneş ışığı almayan ortamda farklı olgunlaştırma teknikleri ile olgunlaştırılmaktadırlar.
Trabzon Hurmasının Faydaları Nelerdir?
Trabzon hurması faydaları ve zararları fazlaca merak edilmektedir. Son derece faydalı ve vitamin kaynağı olan cennet hurması neye iyi gelir, cennet hurması faydaları gibi konulara yanıt vermek amacıyla hurmanın faydaları şu şekilde sıralanabilir:
Cennet hurması oldukça kuvvetli bir antioksidan kaynağıdır. Bu sebeple kanser hücrelerinin oluşumunu engelleyici özellikleri bulunmaktadır.
Cennet hurması önemli bir enerji kaynağıdır. Vücuttaki bitkinlik, yorgunluk gibi durumlarla baş etmede son derece etkilidir.
Saç ve cilt sağlığını destekleyici özellikleri bulunmaktadır.
Trabzon hurması hamilelikte yenir mi? sorusu da son derece merak edilmektedir. Trabzon hurması demir ve potasyum bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Bu nedenle hamilelik döneminde ortaya çıkabilen kansızlık sorunu ile baş etmede etkilidir.
Trabzon hurması bebeklere verilir mi? anneler tarafından merak edilmektedir. Cennet hurması içeriğinde bulunan A vitamini ve karbonhidrat bakımından oldukça zengindir. Bu nedenle özellikle de iştahsızlık ve ishal problemi olan bebekler için faydalı meyveler arasında yer almaktadır.
Trabzon Hurması Kaç Kaloridir?
Cennet hurması diyette yenir mi? sorusu bu meyveyi seven ve vitaminlerinden faydalanmak isteyen birçok kişi tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Trabzon hurması bir başka adıyla cennet hurması hem lezzetli hem de vitamin bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Bu özelliklerinin yanında zayıflamaya da yardımcı olması sebebiyle diyet listelerinde yer almaktadır. Cennet hurması kalori bakımından oldukça düşüktür. 1 adet cennet hurması 57 kaloridir. Hem tok tutması hem de kişinin tatlı ihtiyacını karşılaması sebebiyle diyet yapan kişilerin vazgeçilmez meyvesidir.
Toprak Garden kaliteli ve yenilikçi hizmet anlayışıyla bitkilerini üretmeyi, doğanın güzelliklerini çeşitlilikler içerisinde müşterilerine sunmayı misyon olarak benimsemiştir.
Ayrıca bu çeşitliliği sağlarken gerek yerli üretimleri, gerekse ithal bitkileri piyasaya göre her zaman uygun fiyatlarda sunarak, müşterilerini memnun etmek en büyük gayelerinden biri olmuştur.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!